СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 11 березня 2016 р.

«ДЛЯ ЖИВИХ І МАЙБУТНІХ НАС»

  Під такою назвою 9 березня 2016 року працівниками сільської бібліотеки с. Верхні Ворота було проведено літературну годину за життєписом,  творчістю  і з нагоди  дня народження Т.Г.Шевченка. Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Саме тому  мета просвітницького заходу була визначена у наступному:  пізнання читачами постаті Великого Кобзаря; актуальності його творчості; виховання любові до рідного краю; пробудження національної самосвідомості; патріотичне виховання і розвиток почуття гордості за свій народ, Батьківщину; формування готовності здобувати якісні знання і добрими справами збагачувати Батьківщину; відобразити актуальність творчості  Кобзаря сьогодні. 


 Цитатою літературної години стали слова ще одного з українських титанів - геніїв І.Я.Франка : «Він був сином мужика і став володарем в царстві Духа,  він був кріпаком і став велетом у царстві людської культури... Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті — невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори». Також користувачам було представлено книжкову виставку «На сторожі поставлю  слово…». Захід озвучено фонограмами пісень на слова Т.Г.Шевченка.
Після вступного слова завідувача книгозбірнею Н.Приймич слово надано  юним користувачам: вірші Софії Малильо «Пророк» у виконанні Григи Андріани та Приймич Богдана та «Кобзареві»  виконали  Сверлович Христина і Рошко Марина, Ніколіна Фалайло прочитала вірш  «Прокинься Кобзарю!» М. Жовтобрюх (надрукований у газеті «Журавлик»), всесвітньовідомі поезії  Т.Г.Шевченка  «Заповіт» і «Молитва»  озвучили Сличко Аліна та Малярчинець Дарина.
«Весна… Ти подарувала світові таку величну Людину, душу української нації – Тараса Григоровича Шевченка. Хочеться торкатися його святих слів, читати й перечитувати сторінка за сторінкою його прості і мудрі поезії. І зараз всі ви продемонструєте знання творів та історії життя нашого Кобзаря»,- звернулася ведуча заходу до присутніх розпочинаючи Літературну вікторину. Читачі дали вичерпні відповіді а всі запитання. Особливо бурно обговорювалось запитання: «Як увіковічено пам'ять Великого Кобзаря у нашому селі?», присутні  немов доторкнулися  до великої таїни творчості світового Генія.
Насамкінець для учасників було продемонстровано слайди «Пам’ятники Т.Г.Шевченку».
У заключному слові Н.Приймич  поряд з щирими побажаннями висловила сподівання, що читачі бібліотеки  будуть  шанувати, читати й любити Шевченка, зрозуміють і оцінять Тарасову мужність і його невмируще слово.




Немає коментарів:

Дописати коментар