СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

понеділок, 11 березня 2013 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО Т. ШЕВЧЕНКА



                В районній бібліотеці для дорослих  відбулася  презентація творчості Т.Шевченка, присвячена  Шевченківським дням та  з нагоди 199-ї річниці від дня народження генія українського народу «На вічнім шляху до Шевченка».
                Відкрила презентацію завідуюча районною бібліотекою для дорослих Н.І.Роман. Вона сказала , що напередодні 199-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка українці в Україні та в усьому світі з сердечним піднесенням приходять до всіх пам’ятних місць, пов’язаних із його життям і творчістю, а також із незмінною любов’ю звертаються до літературно-мистецької спадщини великого сина України.
                Нерозривний цей всетворящий зв’язок : Тарас Шевченко та український народ. І святий обов’язок кожного українця дбати про те, щоб цей зв’язок міцнів. Щоб нові покоління приходили до Тарасового Слова.
Воскресну нині! Ради їх,
Людей закованих моїх,
Убогих, нищих… Возвеличу,
Малих отих рабів німих!
Я на сторожі коло їх
Поставлю слово.
                Потім слово надається бібліотекарям районної бібліотеки Світлані Самусь та Наталії Гафинець, які презентували творчість поета.
                Шевченко для нас - це  не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. Шевченко належить не тільки Україні, а всьому людству. Україну він любив, за Україну стояв, за Україну себе віддав.
Свою Україну любіть,
Любіть її во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть!
                Все йде все минає… Але він буде так довго безсмертний, як довго існуватиме Україна.
                На презентації були присутні учні 10 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.. та вчитель Зенинець В.В.
                Під час презентації звучали у записі твори на слова Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт», «Пливе човен», читалися твори з «Кобзаря».
                В читальному залі райбібліотеки оформлено книжкову виставку  до 199-ї річниці  від дня народження Т.Г.Шевченка «Шевченко і сучасність».
                На закінчення презентації всі присутні сфотографувалися біля книжкової  виставки Т.Г.Шевченку. 






Немає коментарів:

Дописати коментар