СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

ПІДСУМКОВА НАРАДА КУЛЬТОСВІТНІХ ПРАЦІВНИКІВ РАЙОНУ




            13 лютого, за участі першого заступника голови райдержадміністрації Івана Лопіта відбулась підсумкова нарада клубних і бібліотечних працівників закладів культури району.
          У своєму вступному слові Іван Ілліч коротко виклав своє бачення розвитку культури і покращення культосвітньої роботи в населених пунктах району:


        - Реалізація державної політики у сфері культури має широкий спектр методів і заходів. Необхідно більш відповідально підійти до щорічних творчих звітів сільських закладів культури, проведення тематичних заходів, відзначення ювілейних і знаменних дат – 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка, 75-ї річниці Карпатської України, 120-річчя з дня народження Луки Дем’яна, виявлення талановитих дітей і залучення їх до занять у музичній школі та школі мистецтв, дитячих творчих колективах. Зі свого боку виконавча влада району робить все можливе, щоб було фінансове забезпечення і повноцінно функціонували заклади культури району.
          З доповіддю про стан справ у галузі культури в районі виступила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Валентина Хміль.
          Протягом 2013 року на території Воловецького району функціонували: 11 сільських клубних закладів,  6 сільських будинків культури, 16 сільських бібліотек, районна бібліотека для дорослих, районна бібліотека для дітей, районний будинок культури, Воловецька дитяча школа мистецтв, Нижньоворітська дитяча музична школа, історико-краєзнавчий музей із званням «народний», який діє на громадських засадах, 5 колективів із званням «народний»: народний чоловічий вокальний ансамбль «Голоси Карпат» (керівник В.Шако), народне жіноче вокальне тріо «Едельвейс» (керівник М.Більська), народний ансамбль пісні і танцю «Плай» (керівники І.Щербей, В.Могорита), народний жіночий вокальний ансамбль «Елегія» (керівник В.Хміль), народний камерний хор (керівник І. Керецман).
         Протягом року мережа закладів культури збережена. В системі культури працює 123 чоловік. На потреби закладів культури з районного бюджету в 2013 році було виділено 6363,4 тис. грн.
       Рік, що минув, був переповнений цікавими розважальними та культосвітніми заходами, організованими районним будинкомкультури на високому рівні. Про досягнення у цій сфері та планами на майбутнє поділилась із присутніми директор РБК М.В.Більська.
              Впровадження сучасних технологій та покращення сфери  обслуговування читачів бібліотеки стали темою виступу завідуючої центральної районної бібліотеки для дорослих Н.І.Роман.
             Досвідом проведення цікавих акцій та заохочення дітей відвідувати бібліотеку поділилася з колегами завідуюча районною бібліотекою для дітей Г.М.Созанська.
               Про діяльність дитячої школи мистецтв, досягнення учнів, участь вихованців в обласних конкурсах та створення сайту школи розповів її директор А.І.Беца.
               Про досягнення учнів на всеукраїнських та участь в міжнародному конкурсі. активну роботу з організації творчих колективів серед учнів та педагогів інформувала директор Нижньоворітської дитячої музичної школи В.І.Вайдич.
                 Працівники культосвітніх закладів району докладають всіх зусиль для розвитку галузі, однак проблемним питанням надалі залишається проведення капітальних ремонтів багатьох установ культури.
                  
          

Немає коментарів:

Дописати коментар