СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

середу, 26 лютого 2014 р.

ВКАРБУЄМО У ПАМ'ЯТЬ НАВІКИ


Так історично склалось, що вкінці зими ми святкуємо свята справжніх чоловіків: річницю виведення військ з Афганістану та День захисника Вітчизни. Зрозуміло, що культурно-освітні заклади нашого села не залишились осторонь.
Закінчуються війни, а історія вічна, тому на вшанування вікопомної події та виконання Указу Президента України «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав» працівниками сільської та шкільної бібліотек  підготовлено  інформаційний стенд  «Вкарбуємо у пам'ять навіки». 


Саме познайомити підростаюче покоління з історією через посередництво документів  намагаються бібліотекарі села. Увазі присутніх було представлено книгу поезій  безпосереднього учасника війни в Афганістані О.Стовби «Мама, я вернусь» з фонду сільської книгозбірні та «Афганистан болит в моей душе» - спогади, щоденники радянських солдат, спогади  тих, що виконували інтернаціональний обов'язок - видану Воловецькою районною бібліотекою для дорослих. Центром експозиції став альбом про воїнів – афганців, наших односельчан,  дбайливо виготовлений Козик Ганною Андріївною  - педагогом - організатором Верхньоворітської ЗОШ І –ІІІ ступенів. Яскравими  додатками до представленої інформації  стали  відомості з Інтернету.
14 лютого   о 9.00 за київ. часом у приміщенні  шкільної бібліотеки Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступеня пройшла година спілкування  учнів  школи з  учасниками бойових дій в  Афганістані  - Бляшин  Іваном Михайловичем та Чекета  Іваном Івановичем. Перед присутніми стояли сивочолі, мужні, представники сильної половини людства, що були  на фото в альбомі, юними представниками  нашого села. Дивні метаморфози робить з людьми життя!
Щире  слово привітання  прозвучало з уст шкільного бібліотекаря  Марії Іванівни.  Іван Іванович та Іван Михайлович  відповіли на питання присутніх.
Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам'ять про тих, хто загинув у цій неоголошеній війні.
Директор Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ступеня Чекета М. В. побажала здоров’я та родинних радощів воїнам – афганцям, а всім присутнім мирного неба.
Насамкінець працівники сільської  книгозбірні  вручили героям дня  квіти. За ініціативи працівників  сільської бібліотеки виконком сільської ради привітав  всіх односельчан – учасників бойових дій в Афганістані вітальними листівками.


                                          Виступають воїни-афганці Чекета Іван Іванович
                                                                                    та
                                                             Бляшин Іван Михайлович




Завідуюча сільською бібліотекою                                       Н. Приймич

Немає коментарів:

Дописати коментар