СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 26 червня 2020 р.

ТЕМАТИЧНА ВИСТАВКА ДО ДНЯ КОНТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить.
         Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.


         Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Бібліотекарі Воловецької районної бібліотеки для дорослих  підготували тематичну виставку  «До Конституції з повагою, до влади з надією».


             На виставці представлено видання Основного Закону України – Конституції, а саме: Конституція України (Київ, 2006); Конституція України (Київ, 2012);


         Низка книжкових видань висвітлює історію української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення. На виставці  представлений  Пилип Орлик (1672–1742) – державний діяч і дипломат, гетьман Війська Запорізького, творець першої Конституції, відомої як «Конституція Пилипа Орлика» (1710). Саме її вважають першою українською Конституцією та однією з перших конституцій у Європі. Користувачам представлено низку ґрунтовних досліджень з історії українського козацтва, зокрема: Корогод Г.І. Перша Конституція України : Пилип Орлик і його діяльність в еміграції (Суми, 2008); Усі гетьмани України / Д.Журавльов (Харків, 2011); Пилип Орлик – гетьман і автор першої конституції України / упоряд. Г.Ю. Калюжна (Мінськ, 2006); Усі гетьмани України : легенди, міфи, біографії / О.П. Реєнт, І.А. Коляда (Харків, 2007) та ін.



Немає коментарів:

Дописати коментар