СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 13 березня 2020 р.

#КонкурсКнигоманія_2020_ II-етап

Другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія-2020” відбувся на Воловеччині.

12 березня в приміщенні Районної бібліотеки для дорослих відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2020».
До учасників та бібліотекарів звернулася з промовою завідуюча дитячою бібліотекою Созанська Галина Михайлівна. У вітальному слові Галина Михайлівна наголосила на тому, що даний конкурс проводився з 20 січня по 12 березня 2020 року з метою популяризації читання серед дітей, виховання нового покоління, а саме: успішних, молодих людей з розвинутими комунікативними навичками, критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство.
Організатором конкурсу є Громадська організація «Форум видавців» за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, ДУ «Український інститут книги».
⠀ Для участі у Конкурсі в 2 етапі зареєструвались 8 бібліотек. Готували дітей до конкурсу 10 бібліотек. Була тісна співпраця і районних, і сільських, селищних бібліотек. Учасниками Конкурсу є учні 6-7 класів таких бібліотек: 
Гукливська сільська бібліотека, Верхньоворітська сільська бібліотека, Верб'язька сільська бібліотека, Жденіївська селищна бібліотека, Лазівська сільська бібліотека, Завадська сільська бібліотека, сільська бібліотека с. Котельниця, сільська бібліотека. с. Кічерний.
За час підготовки та проведення I етапу поширилась популяризація найкращих надбань української, світової класичної та сучасної літератури серед школярів.
⠀ У першому ( відбірковому) етапі приймали участь 212 учнів (з них: 6 кл. – 101 учасник, 7 кл. – 111 учня). Звання «Суперчитач бібліотеки» отримали 15 читачів (з них: сім – шості класи, вісім – сьомі класи). Саме вони і змагалися за звання «Суперчитач району».
⠀ Журі в складі Любов Михайлівни Німець-Тимкович – поетеси, Кушнірук Любов Іванівни - завідуючої сільською бібліотекою с. Канора та Легети Василини – тогорічної переможниці районного етапу " Книгоманії " оцінюючи розповіді дітей, передусім звертали увагу на повноту висвітлення теми та креативність у підході до виконання творчого завдання.
⠀ В результаті запеклої боротьби маємо двох переможців. Ними стали:
Кучінка Іван – учень 7-го класу, читач Жденіївської селищної бібліотеки;
Марцій Ксенія – учениця 6 класу, читач Жденіївської селищної бібліотеки Вони отримали звання «Суперчитач району» та подарунки.
⠀ Подарунки отримали і всі учасники 2-го етапу, додатково були нагороджені за креативність та найкращий читацький щоденник.
⠀ Окрім цих подарунків, на дітей чекала ще одна приємність, Любов Михайлівна Німець-Тимкович підготувала та подарувала заохочувальні призи від власного імені, отож хочемо подякувати їй за стимулювання дитячого читання і побажаємо успіхів нашим переможцям!



















Немає коментарів:

Дописати коментар