СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

четвер, 22 листопада 2018 р.

Вечір-зустріч

                Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
         З нагоди Дня Гідності та Свободи у читальній залі Воловецької  районної бібліотеки відбувя вечір- зустріч «Події, що змінили долю України».

         На вечір-зустріч прийшли Порохнавець О. В. - начальник відділу організаційної роботи, управління персоналом та інформаційної діяльності  апарату районної державної адміністрації, Хміль В.Ю. - начальник відділу культури і туризму Воловецької РДА ,громадськість району, учні та вчителі Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чмерук С.С. - військовий комісар та Білас С.С. - військовослужбовець, О.Бігарій та М. Попелич - учасники  Майдану.
         Коротким історичним екскурсом про події зими 2014 року, про загибель Героїв, ім’я яким Небесна Сотня, про трансформацію Революції Гідності у визвольну війну проти російського окупанта, про українських патріотів на Сході країни, що мають надвисоке почуття обов’язку і любові до України - розпочали ведучі - Надія Роман та Наталія Гафинець.
         В ці дні ми знову і знову згадуємо тих, хто підняв стяг боротьби за нашу свободу під час Революції Гідності. Учасники  заходу з болем і сльозами на очах згадували події Революції Гідності. Спогадами про Майдан ділилися учасники Майдану, наші земляки Олександр Бігарій та Михайло Попелич.
         Поетичні рядки звучали у виконанні користувачів районної бібліотеки Ангеліни Кость та Діани Зін. У виконанні викладачів Воловецької ДШМ Уліганець Л. та Фур М., учениць Христини та Богдани Конепуд, методиста РБК Мадяр І. прозвучали пісні «Свіча», «Майданівцям», «Небесна Сотня».

          В ході вечора-зустрічі, присутні   мали можливість прослухати про події листопада 2013 – лютого 2014 року, переглянули уривок з документальної стрічки про події, що відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році "Революція Гідності та Свободи" .







Немає коментарів:

Дописати коментар