СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

вівторок, 27 листопада 2018 р.

Народний історико-краєзнавчий музей відсвяткував свій ювілей - 20 років!

                Промайнули віки, у вихорі промчалися десятиліття. Померкли в пам’яті давні села з солом’яними стріхами. І тільки  як яскрава іскра, спалахнула  у спогадах дорога минувшина, коли переступивши  поріг історико-краєзнавчого музею, де сотні експонатів зібраних від жителів Воловеччини повернули  нас у дитинство і юність наших батьків.
         28 листопада 1998 року стало значною подією в історії етнографії і краєзнавства району - відкриття історико - краєзнавчого музею  при районній бібліотеці для дорослих.
         Музей - це не тільки відтворена в експонатах старовина, це здійснення мрії багатьох верховинців.
         Тут зібрані в єдине ціле таланти Верховини, представлені в картинах, скульптурах, світлинах, увіковічення достойних людей в документах з тим, щоб цей великий багаж був доступний кожному і відомий всім.
                В фондах музею  речі домашнього вжитку, одяг, господарський реманент, біля 4,2 тисячі фотографій, 7,2 тисячі документів, що знайомлять з історією Воловеччини, життям і побутом краян, культурою, мистецьким надбанням. До послуг відвідувачів музею 46 рукописних альбомів з історії сіл району.
         27 листопада музей відсвяткував свою 20-ту річницю. З цієї нагоди була відкрита екскурсія та виступ фольклорно-етнографічного колективу «Верховинка».


         Щира вдячність тим людям, нашим землякам,  що жили і живуть серед нас, що безкорисно, не рахуючись з труднощами і часом розшукали і записали цінні історичні відомості, все те, що нам залишили наші предки.

         Тепер це багатство Верховини продовжує дивувати у ролі музейних експонатів.











Немає коментарів:

Дописати коментар