СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 10 березня 2017 р.

ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

              Березень в Україні часто називають Шевченковим. Щороку Україна й українці в усьому світі відзначають чергову річницю з дня народження Кобзаря - видатного українського поета й художника, геніального сина України -  Тараса Шевченка.
         З цієї нагоди в смт Воловець відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря.




         Віддати шану великому поету прийшли працівники райдержадміністрації, райради, громадськість.
         З нагоди 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у світі стартував міжнародний флешмоб «Global Shevchenko», який набув широкого розголосу не тільки в Україні, а й за її межами.
         Головна мета флешмобу - вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, показати пам’ятники, встановлені йому по всьому світу та в Україні. Це свідчить про велику любов українського народу до Шевченка, який став одним із символів української нації.
         До шлешмобу долучилися Воловецька районна бібліотека для дорослих, дитяча бібліотека, сільські бібліотеки сіл Канора, Гукливий, Скотарське, Підполоззя та вихованці Центру позашкільної  роботи дитячої творчості, молодь Воловеччини.

         На завершення флешмобу,  учасники спільно зачитали вірш Т.Шевченка «В казематі», який закликає, що не можна бути  байдужим до своєї держави та до подій, що в ній відбуваються. А саме це нам сьогодні і потрібно.











Немає коментарів:

Дописати коментар