СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

суботу, 31 січня 2015 р.

КРУТИ

Історична година : «Крути : трагедія, подвиг, пам’ять»
         29 січня - день пам’яті Героїв Крут - сумна, але славетна сторінка нашого літопису. Саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність
         З метою відзначення 95-ї річниці подвигу Героїв Крут у районній бібліотеці відбулася історична година на тему «Крути : трагедія, подвиг, пам’ять» та оформлено книжкову виставку на тему історичної години.
       

  Подвиг юнаків під Крутами , що своєю кровю окропили святу землю в боротьбі за волю України , навічно залишаться в історії, як символ Національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами, назавжди залишаться   в нашій пам’яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній, незалежній українській державі. Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії.
         Перші згадки і справжня , реальна оцінка захисників Крут відбулася вже після набуття Україною незалежності в 1992 році. Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність , поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.
         Але не можна не згадати  події, які відбувалися останнім часом 2013 -2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість людей.
         Майдан став символом боротьби, символом утвердження людських прагнень та цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті що тільки починали жити. Спом’янімо та вшануймо  в хвилині мовчання славу Крутів та  Небесної сотні. 
(Хвилина мовчання)




Фото на пам'ять.



Книжкова виставка "Крути: трагедія. пам'ять, подвиг"




Учасники історичної години в читальній залі
 Ведучі - Роман Н.І. - завідувачка районною бібліотекою,
               Гафинець Н.І.-бібліотекар читальної зали








Виступає голова Воловецької районної ради Щербей І.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар