СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

суботу, 6 жовтня 2012 р.

НИНІШНІЙ РІК СТАНЕ ПЕРЕЛОМНИМ


2 липня виповнилось 466 років з дня смерті знаменитого французького середньовічного астролога, лікаря, алхіміка і провидця Мішеля Нострадамуса.Збірники залишених ним пророцтв до цих пір викликають гострий інтерес з боку дослідників. Не оминув Нострадамус своєю увагою і Русь. Що ж може чекати нас в найближчий час?

Важко сказати, звідки у Нострадамуса виник інтерес до медицини і окультних наук. Його син Сезар де Нострдам в “Хроніці Провансу” пише, що прадідом Нострадамуса був королівський медик Абрам Саломон. Але ця сімейна легенда не знаходить жодного підтвердження в інших джерелах. Ще один переказ свідчить, що обидва діда майбутнього провісника захоплювалися астрологією і кабалістикою. Але насправді вони померли, коли внук був ще маленьким.
“Пророцтво”- спадщина Нострадамуса включає 10 центурій, до яких входить 942 так званих катрени – чотиривірші, ряд катренів без нумерації і, нарешті, щорічні альманахи прогнозів, які випускалися з 1555 по 1567 рр.
Кожен альманах містив один загальний віршований катрен з пророцтвами на рік, 12 катренів, “розкиданих” по місяцях року, і велику “пояснюючу” частину в прозі. Саме ці пояснення пророкувань обезсмертили ім’я ясновидця. Проте до нас дійшов всього 141 катрен. Перше видання “Центурій”, що містило 353 пророчих катрена, вийшло в 1555 році в Ліоні. Друге видання, від 1557 року, містило 288 нових катренів.
Найперша з нині збережених повних видань “Центурій” датована 1568 роком, яка була опублікована вже після смерті пророка. У ньому міститься 942 катрени, а також лист, адресований королеві Генріху II (загибель якого під час турніру Нострадамус також передбачив).Провидець пише королю: “Я розрахував майже стільки ж подій прийдешнього часу, скільки і минулих років … до самого Другого пришестя на початку сьомого тисячоліття”. Основною темою пророцтв Нострадамуса є політичне майбутнє Європи, яке він передрікає аж до початку астрологічної ери Сатурна, яка визначається ним як “Золотий Вік”.
Повідомляє пророк і про настання руйнівних природних катаклізмів. Також він оголошує про пришестя нового Антихриста, який прийде незадовго до настання ери Сатурна (за сучасним календарем, це 2242). У той же час, в 2240, за біблійними джерелами, закінчуються 6000 років від Створення Світу.
“Коли Сонце завершить свої втомлені дні, тоді виповниться і закінчиться моє пророцтво “, – повідомляє Нострадамус в листі королю Генріху. На жаль, багато катренів не прив’язані до якихось дат. Однак, в тому ж “Листі Генріху” Нострадамус заявляє: “Я розрахував пророцтва цілком згідно з порядком цього ланцюга, який містить свій кругообіг”.
Справа в тому, що провидець вірив в циклічність світової історії, в те, що окремі події повторюються відповідно повторення руху планет … Отже, те, що відбувалося в минулому, відбудеться і в майбутньому. У Нострадамуса не так багато пророцтв про Русь. Але він не міг не згадувати про одну з найбільших світових держав. Вважається, що він, зокрема, передрік Жовтневу революцію і крах соціалізму через 72 роки.
Тлумачі катренів Нострадамуса відшукали у нього і передбачення на поточний 2012 рік, що стосуються колишньої території Древньої Русі. Зокрема, там сказано: Найважчий цей рік, ніж був попередній, Для Вести, для Церкви без Бога йде, Розруха і сварки, як правило, дарма, Але тьма відімре і займеться Заря.
Чи не правда, дуже нагадує нинішню політичну ситуацію в нашій країні? Але надія на краще, однак, є: Потай прибуде Надію Несучий, Дама викладе Закон Всюдисущий,Поза храму злоби той Вісник від Бога, На казку хоча все схоже небагато.
Звичайно, прихід Вісника пройде далеко не гладко: Йде між Чиновників суперечка і сраженье, Істини Син викликав їх роздратування, Все добрі, злобу у темряви викликають, Основи в боротьбі, вивчення бажають. Слово Живе. Злоба тисне один одного, Від лайки часто стає туго, Божий Закон неможливо оскаржити, розплачеться той, хто людей буде сварити.
Втім, скінчитися все має, здається, добре: Вісник Великим себе не вважає, побачена Правда, біда гине, І хто що посіяв, той те і отримає, А Бог все прощати і терпінню вчить. Терпіти і прощати – на долю вплине, безвісна Дама народ дивує, Ігри і щастя, енергії багато, Російські першими зазнають від Бога.
Виходить, що нинішній рік для нас буде переломним. Кінець світу навряд чи відбудеться, але понервувати доведеться неабияк. Проте з’явиться “ носій Істини “, який усіх врятує і відновить світ … Почекаємо?

Немає коментарів:

Дописати коментар