СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

суботу, 6 жовтня 2012 р.

ВОЛОВЕЦЬКА РДА ІНФОРМУЄ


sdc14840_400











 3 жовтня, у залі засідань  відбулось райдержадміністрації відбулось засідання КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ
На порядку денному: надання дозволу на підписання договору іпотеки; про надання дозволу на продаж земельної ділянки; про надання висновку щодо встановлення місця проживання малолітньої дитини; відповідь на запит державного виконавця; про затвердження індивідуальних планів на дітей.

Дискусія між членами комісії виникла з питання надання дозволу на підписання договору іпотеки. Учасники єдиноголосно прийшли до висновку, що дане звернення задовільнити не можна. Адже одним з основних завдань Інституту опіки та піклування є охорона особистих немайнових і майнових прав та інтересів підопічних, турбота про створення їм належних побутових умов, здійснення догляду за ними. Таким чином, органи опіки та піклування здійснюють контрольні функції з метою запобігання порушенню прав неповнолітніх. В даній ситуації батьками не було представлено документів, які б підтверджували, що дитина не залишиться без даху над головою, в разі втрати права власності на батьківський будинок.
Не задоволеним залишилось також звернення батька до органу опіки про надання висновку щодо встановлення місця проживання малолітньої дитини. Керуючись принципом 6 Декларації про права дитини від 20 листопада 1959 р.: малолітня дитина не повинна крім випадків, коли є виключні обставини, бути розлученою з матір'ю, а також власним бажанням дитини проживати з матір'ю, комісія прийняла рішення на користь матері.
Всі ж інші питання порядку денного комісії були вирішені позитивно.

Немає коментарів:

Дописати коментар