СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

понеділок, 27 лютого 2012 р.

НЕСКОРЕНА СПІВАЧКА - ЛЕСЯ




"Довго щирими словами до людей промовлятиму я..."
Під такою назвою в читальній залі районної бібліотеки для дорослих пройшов літературно - поетичний вечір, присвячений 141-й річниці від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки за участю старшокласників - учнів 10 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

"Ім'я поетеси овіяне всенародною любов'ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Її талант виявився у багатьох різновидах літературної діяльності - поезії, драматургії, прозі", - такими щирими словами відкрила літературно- поетичний вечір завідувачка районною бібліотекою для дорослих Н.І.Роман.
Ведучі вечора - студенти - практиканти Ужгородського коледжу культури і мистецтв Созанська Г.М. та Малильо Л.І. ознайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом Лесі Українки. А учениця 11 класу Яким Ірина, втілюючи образ поетеси, з великим натхненням читала поезію Л.Українки.
Методист Районного будинку культури Бабушка Д.І. висловив слова щирої подяки від імені запрошених
Душевною теплотою присутні ознайомилися з книжковою виставкою, присвяґченою життю та творчості Лесі Українки під назвою "Нескорена співачка зорі провідної".
Словами подяки закінчила вечір вчителька української мови та літератури Куцик О.М. Вона наголосила, що спільна співпраця районної бібліотеки і школи дає неабиякі плоди. Такі уроки, присвячені життю та творчості письменників в бібліотеці вже стали традиційними.

1 коментар: