СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

АНОНС

           

   3 грудня 2019 року виповнюється 93 роки з дня народження однієї з  найвидатніших поеток Закарпаття, Кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, багатолітнього в’язня сталінських таборів Софії Малильо. Шлях її життя був тернистий. Вона залишила нам шість поетичних збірок глибоко змістовної поезії. На її поезії маємо виховувати у молоді патріотизм, любов до Батьківщини та знання історії.


         Вона – єдина жінка із Закарпаття, ім’я якої занесено до книги «Українська жінка у визвольній  боротьбі 1940-1950 рр.». Імені її, донедавна, не можна було знайти в спілчанських довідниках та літературних енциклопедіях. І досі вона мало відома.
         Вірші Софії Малильо розмаїті й щедрі на почуття,  пройняті незнищенною вірою і неминучістю торжества справедливості, добра і щастя. Кожен знайде в них собі рядок до смаку, та найголовніше те, що зерно почуття, сховане в ньому, обов’язково збагатить нашу душу.
         З цієї нагоди Воловецька районна бібліотека запрошує всіх бажаючих взяти участь у  голосних  читання поезії Софії Малильо, а також переглянути тематичну  виставку «А душа її жива…».
Чекаємо на  вас 02.12.2019 року з 9.00 год.

Адміністрація


Немає коментарів:

Дописати коментар