СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 31 травня 2013 р.

ТВОРЧИХ ВАМ ЗЛЕТІВ!

Вітання  із Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва від імені  голови райдержадміністрації В.М.Култана та від себе особисто адресував керівник апарату РДА В.І.Повідайчик
Музичне вітання від  Ігоря Середи ("Цвіт любові")
Колег по професійній ниві щиро вітала директор районного будинку культури М.В.Більська

Своїми вокальними здібностями радувала гостей свята Л.Уліганець  піснею 
"Минає день, минає ніч"
Вітання колегам від директора Н.Ворітської музичної школи В.О.Вайдич 
та директора Воловецької ДШМ А.І.Беци

Вітання від викладача баяна Н.Ворітської музичної школи
Ю.І.Ісевича

Подарунок  у вигляді книги від бібліотекарів та книги з нотами 
від Н.Ворітської музичної школи
 Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації В.Ю.Хміль  висловила всім працівникам культури та аматорам народного мистецтва слова шани та щирі вітання  в день професійного свята
Учасники свята (зліва на право) :
Фельбаба Людмила Омелянівна - провідний методист ЦРБ,
Созанська Галина Михайлівна - зав.  Воловецькою районною бібліотекою для дітей,
Роман Надія Іванівна - зав. Воловецькою районною бібліотекою для дорослих,
Голянич Мар'яна Федорівна - зав. бібліотекою с. Верб'яж
                            

У третю неділю травня відзначаємо Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народної творчості. І цьогоріч працівники клубів, викладачі мистецьких навчальних закладів, бібліотекарі, майстри культури і мистецтва - люди благородної і почесної справи відзначили своє професійне свято. У  районному будинку культури цього дня звучали не тільки запальна музика, мелодійний спів талановитих викладачів, аматорів народного мистецтва, а й слова вдячності за труд та самовідданість справі, побажання творчих злетів і натхнення.
Культура займає гідну нішу у світовому співтоваристві, оскільки має давні коріння. Нам є чим пишатися. Багатовікова історія збагатила український народ неповторними цінностями. Щоб духовні традиції не втратили свого значення, необхідно на державному рівні підтримувати її вогник, який дозволить розвиватися музиці, літературі, живопису. Органи влади спрямовують свою діяльність не тільки на збереження культурної спадщини, а  й   розвиток нових талантів. Слова підтримки та щиросердечні побажання висловив голова районної ради. В. В. Малильо  привітав із Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва всіх, хто присвятив себе благородній справі - зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу.
Щиру вдячність працівникам будинків культури та клубних установ, бібліотек,  мистецьких навчальних закладів, учасникам аматорських колективів за сумлінну працю, безперервний творчий пошук, за вагомі духовні здобутки в день їх професійного свята від імені голови райдержадміністрації В. М. Култана та від себе особисто адресував керівник апарату райдержадміністрації. В. І. Повідайчик побажав весни у серці, міцного здоров'я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги.
Нашому суспільству потрібна сучасна   конкурентноздатна культура, звернена до майбутнього, але укорінена в могутні традиції. Вона повинна бути відкритою і доступною кожному. Душевність та професіоналізм культпрацівників Воловеччини завжди сприяють цьому. Їхніми здобутками та досягненнями може пишатися кожен, адже серед них не тільки вагомий вклад у культурний розвиток підростаючого покоління, плекання юних талантів, а й організація вже традиційних для Воловеччини фестивалів „Дзвінкі перлини Верховини" та „Верховинська яфина". У своєму виступі начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації В. Ю. Хміль висловила всім працівникам культури й аматорам народного мистецтва слова шани та щирі вітання в день професійного свята.
Місія працівників культури та аматорів народної творчості - одна з найпрекрасніших. Вони дарують незабутні хвилини радості спілкування зі світом мистецтва. Їхні добрі серця, ініціативність, творчі думки та справжнє подвижництво завжди спрямовані на шлях розвитку і процвітання. Саме вони повертають із забуття, оберігають, розвивають народні традиції та ремесла, створюючи сприятливі умови для формування цілісного культурного простору. Про все це не зі слів знають керівники будинків культури, бібліотек  та інших закладів. Колег по професійній ниві щиро вітали директор районного будинку культури М. В. Більська, завідуюча районною бібліотекою для дорослих Н. І. Роман, директори Воловецької школи мистецтв й Нижньоворітської музичної школи А. І. Беца та В. О. Вайдич.  Вони  щиро бажали працівникам культури та аматорам народної творчості завзятості, енергії, сили волі й витримки, яких не раз докладають у своїх щоденних буднях, щоб здійснились всі життєві плани, надії і мрії, а кожен день життя був світлим і сонячним, дарував радість творчого натхнення та життєвих перемог.
У день професійного свята відзначено кращих працівників галузі. Спільною грамотою райдержадміністрації    та  районної ради  з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва нагороджено директора районного будинку культури М. В. Більську, керівника камерного хору районного будинку культури, члена Національної ліги  українських композиторів І. В. Керецмана, директора Воловецької ДШМ А. І. Бецу, директора Н. Ворітської музичної школи В. О. Вайдич, викладачів Ю. І. Ісевича, І. Ю. Шурковського та інших.
Грамотою відділу культури і туризму райдержадміністрації нагороджено завідуючу клубом с. Щербовець Н. М. Глебену, завідуючу бібліотекою смт. Жденієво Н. Г. Ковач, викладачів Воловецької дитячої  школи мистецтв Я. О. Битлянина, М. В. Григу, Т. В. Воронич, М. В. Коріш, Л. М. Уліганець, викладачів Нижньоворітської  музичної школи            О. А. Сивній, А. І. Ференц,          О. М. Рябінчак, С. В. Юртин, завідуючу районною бібліотекою для дітей Г. М. Созанську...
З нагоди свята культпрацівники дарували своє мистецтво не комусь, а собі. Вони вкотре підтвердили, що Воловеччина багата талантами. Своїми вокальними здібностями радували гостей свята Л. Уліганець з піснею „Минає день, минає й ніч", І. Середа („Цвіт любові") та В. Сличко (композиція „Ой у вишневому саду"). Приємним подарунком для гостей свята стало соло на баяні „Легенда" у виконанні Ю. Ісевича.
Ваша професія - особлива, адже ви покликані дарувати радість душі, наповнювати високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. Завдячуючи вам, ми вчимося любити рідний край, пісню і танець рідного народу. Вітаючи вас із професійним святом, щиро бажаємо міцного здоров'я, добра, благополуччя. Щедрих творчих ужинків, натхнення  та людської вдячності   за нелегку,    але таку  потрібну  людям   працю.
В.Сторожук

Немає коментарів:

Дописати коментар