СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

середу, 24 квітня 2019 р.

ВЕЧІР-ЗУСТРІЧ З ЧОРНОБИЛЬЦЯМИ-ЛІКВІДАТОРАМИ

День Чорнобильської  катастрофи знайомий в кожній українській родині, у багатьох країнах Європи, яких торкнулась зловісна тінь Чорнобиля. Торкнулась вона і наших земляків  воловеччан - ліквідаторів.
         62 жителі Воловеччини - будівельники, водії, пожежники, електрики, зв’язківці, кооператори, міліціонери в ті страшні дні сумлінно виконували свій громадянський обов’язок у Чорнобильській зоні.
         Серед героїв , які боронили землю від смерті були і наші гості-земляки, ліквідатори Чорнобильської аварії Курилович Микола Іванович та Лукачко Михайло Дмитрович, які поділилися спогадами про перебування в Чорнобильській зоні, про важкі умови, в яких доводилось працювати, під час години-зустрічі «І пам’ять згадкою торкає…», яка відбулася у Воловецькій районній бібліотеці для дорослих.


         Їх розповіді - це історія життя і подвигу людей, які ціною свого здоров'я і життя врятували людство. Це - урок відповідальності, любові до людей і рідної землі.
         Книжково-ілюстративна виставка «Чорнобиль - від катастрофи до сьогодення», яка   організована в відділі обслуговування  познайомила користувачів  з книжковими виданнями про цю трагічну сторінку в новітній історії України.






Немає коментарів:

Дописати коментар