СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

понеділок, 2 квітня 2018 р.

КНИГОМАНІЯ - 2018
27 березня 2018 року в Воловецькій районній бібліотеці для дорослих пройшов ІІ-й етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2018».
Мета конкурсу підвищення рівня культурної компетентності дітей через заохочення їх до систематичного читання, розвитку комунікативних навичок, кращої соціалізації і самореалізації завдяки читанню.
На конкурсі змагалися учні 6-7 класів загальноосвітніх навчальних закладів та читачі бібліотек сіл району. Учасники представляли членам журі свої Читацькі щоденники, які містили записи про прочитаних книжок з української та зарубіжної літератури, які не входять до шкільної програми, а також книги закарпатських авторів. Кожен учасник розповідав про свою улюблену книжку зі свого читацького щоденника.


Кращих серед учасників конкурсу визначило журі у складі якого: Волошин М.В. – логопед відділу освіти, поет, автор 3-х поетичних збірок, Фельбаба Л.О. – провідний методист районної бібліотеки для дорослих, Годованець Н.А. – бібліотекар районної бібліотеки для дорослих, Кушнірук Л.І. – бібліотекар с.Канора.
В конкурсі взяли участь учні 6 та 7 класів загальноосвітніх шкіл району та  активні користувачі сільських бібліотек. Серед яких: Півкач Ніоліна с. Н. Ворота, Комарницька Христина, Дзямко Антоніна с. В.Ворота, Дубович Валентина с. Гукливий, Бодак Олександр с. Верб’яж, Дербаль Таїсія с. Лази, Дупин Ганна з с. Кічерний, Костіва Тетяна з с. Латірка, Могіш Андріана, Вязанін Вероніка с. Скотарське, Голянич Тамара, Понзель Тетьяна с.Тишів та інші.
Конкурсанти проявили себе розумними та начитаними і достойно представили та захистили свої читацькі щоденники, в яких діти описували прочитані ними книги, а також ілюстрували їх. Фантазія учасників була безмежною:
все це підтверджувалося креативним оформленням щоденників читача (у вигляді метеликів, сердечок, з декорацією квілінгу і т.д.), цікавими розповідями про улюблену прочитану книгу, та звучанням на святі віршів присвячених улюбленим персонажам та книгам.
Відразу ж після закінчення змагання, після підбиття підсумків було оголошено рішення журі і визначено переможців:
- Фельбаба Антоніна (6 кл.)
- Тидір Вероніка (7 кл.)
Переможці конкурсу на районному рівні продовжують свою участь у змаганні книголюбів на обласному етапі, яке відбудеться в м. Ужгород в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва не пізніше 27 квіня.
Оцінюючи виступи конкурсантів, члени журі нагородили окремих учасників у наступних номінаціях:
- За активну участь— Комарницька Христина (с. В.Ворота)
- За артистизм та креативність  — Голянич Тамара (с.Тишів
- За краще ведення читацького щоденника — Понзель Тетьяна (с.Тишів)
Всі учасники отримали дипломи учасника конкурсу, заохочувальні призи, в. т. ч. календарі та книги від закарпатського поета Василя Галаса,а переможці – дипломи з званням «Суперчитач Воловецького району» та цінні подарунки. Користуючись нагодою конкурсанти відвідали історико-краєзнавчий музей, що дії при бібліотеці.
Звісно, в конкурсі є переможці, але немає переможених, адже кожен конкурсант був цікавим і неповторним.
Голова конкурсного журі, Волошин М.В. побажала переможцям натхнення для читання та подальших успіхів у наступних етапах конкурсу. Та наголосила на важливості проведення такого роду заходів, які прививають дітям любов до читання, книги та бібліотеки.
Чекаємо на “Книгоманію - 2019” !!!







                                                        Працює журі











Немає коментарів:

Дописати коментар