СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

СЕМІНАР ПО ВПРОВАДЖЕННЮ УДК

                        На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 р. №177 «Про припинення використання бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації», у приміщенні  читального залу Воловецької районної бібліотеки відбувся семінар на тему : «Впровадження Універсальної класифікації в практику роботи публічних бібліотек».


         Відкрила семінар завідувачка районною бібліотекою Надія Роман. Вона привітала усіх присутніх, оголосила програму семінару та проінформувала бібліотекарів про перехід бібліотек на систематизацію документів за Універсальною десятковою класифікацією.
         Провідний методист районної бібліотеки Л.Фельбаба надали бібліотечним працівникам консультації, методичні і практичні поради з різних питань впровадження в роботу бібліотек  універсальної десяткової класифікації (УДК) замість бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК), відповіла на запитання бібліотекарів.
          Відбулося обговорення питань застосування УДК для систематизації документів та організації фондів, методики переведення існуючих фондів з системи ББК на УДК. Бібліотекарі отримали методичні, рекомендаційні матеріали, розроблені районною бібліотекою. Сільським бібліотекарям запропонували взяти участь у соціологічному дослідженні «Кадрові ресурси публічних бібліотек України : стан та перспективи розвитку». Останнім питанням, з яким виступила Л.Фельбаба, стало озвучення графіка здачі звітів бібліотеками Воловецького району.

         Науково-практичний семінар сприяв підвищенню професійного рівня фахівців у галузі бібліотечної справи та покращення якості процесу систематизації.









Немає коментарів:

Дописати коментар