СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

четвер, 17 листопада 2016 р.

СЕМІНАР БІБЛІОТЕЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

           16 листопада в читальному залі районної бібліотеки відбувся практикум «Вимоги до планування роботи звітності в сільській бібліотеці».
         Бібліотекарі прослухали консультації «Планування роботи : основні завдання та вимоги до оформлення плану» - завідувачка районною бібліотекою Н.І.Роман, «Текстовий та статистичний звіти. Пояснююча записка до річного звіту» - провідний методист районної бібліотеки Л.О.Фельбаба, «Інструктивно-регламентуючі документи щодо формування та організації бібліотечного фонду» - завідувачка комплектуванням фонду  районної бібліотеки, в яких говорилося, що планування є складовою менеджменту бібліотеки, завдяки чому бібліотекар може комплексно осмислити діяльність книгозбірень, визначити позитивні та негативні тенденції в її роботі, послідовно вирішуючи складні завдання, що стоять перед бібліотекою, зокрема,  формування інформаційного ресурсу, бібліотечно-бібліографічне обслуговування.


         Звіт, як і план, є важливим елементом у системі управління бібліотекою, його використовують при складанні планів, контролі за їх виконанням, аналізі діяльності бібліотеки.
         Під час практичних занять бібліотекарі проаналізували  виконання своїх поточних планів.

         На практикумі були присутні начальник відділу культури і туризму В.Ю.Хміль, яка акцентувала увагу саме на ролі бібліотеки на селі, головний бухгалтер відділу культури і туризму Т.М.Волошин ознайомила бібліотекарів з правильністю проведення інвентаризації майна, бібліотечних фондів та надала консультацію про бюджетний запит установ.







Немає коментарів:

Дописати коментар