СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

НАМ - 70...

В районі пройшов перший етап обласного  огляду-конкурсу  бібліотек „Бібліотека року”, який  проводиться з метою активізації  роботи бібліотек, пошуку інноваційних форм  роботи, поповнення фондів, посилення уваги  органів  влади, громадськості до  діяльності та проблем бібліотек.
Переможці визначалися за такими номінаціями:
­ „Бібліотека – центр доступу до публічної інформації”.
­ „Бібліотечне краєзнавство – живе джерело пам’яті”.
­ „Бібліотека –  територія читання та творчого розвитку дитини”.
­ „Кращий  читацький  клуб за інтересами,  любительське об'єднання”.
­ „За креативність в організації роботи з національно-патріотичного виховання підлітків та молоді”.
­ „Є така країна – Франкіана… ” (комплекс заходів із вшанування пам'яті Івана Франка).
­ „Кращий веб-проект” (веб-сайт, блог, сторінка в соціальних мережах).


            Журі у складі : голова журі Хміль В.Ю. - начальник відділу культури і туризму  Воловецької РДА,  Роман Н.І. - завідувачка Воловецькою районною бібліотекою, Фельбаба Л.О. - провідний методист Воловецької районної бібліотеки,  Брунцвик С.М. - комплектатор Воловецької районної бібліотеки визначили переможців.
            У номінації   « Бібліотека –  територія читання та творчого розвитку дитини” -  селищна бібліотека Жденієва. «Бібліотечне краєзнавство – живе джерело пам’яті” -  Воловецька районна бібліотека для дорослих.




            З нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек  та ювілею - 70-річчя Воловецької районної бібліотеки 4 жовтня працівники книгозбірень району,користувачі, гості зібралися на урочистості.
            А далі наголос було зроблено на святковій даті. Завідувачка районною бібліотекою Надія Роман детально охарактеризувала етапи діяльності книгозбірні, пов’язані з відкриттям історико-краєзнавчого музею, Інтернет-центру.
            Визнання такої місії було тим стержнем у вітальних промовах виступаючих  начальника відділу культури і туризму РДА В.Ю.Хміль, логопед відділу освіти РДА, поетеса, користувач бібліотеки М.В.Волошин, директор Воловецької дитячої школи мистецтв Т.В.Шако.
Від імені гостей з професійним святом бібліотекарів вітали директор Нижньоворітської музичної школи В.О.Вайдич, директор районного будинку культури М.В.Більська та директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Н.М.Пазюк, а поетичні рядки винуватцям свята присвятила поетеса Л.М.Тимкович-Німець. Користувач, батько молодого поета І.Р.Рудого подарував бібліотеці книгу.











            Потім відбулося нагородження. В.Ю.Хміль за дорученням голови райдержадміністрації  В.Є.Рогової та голови районної ради І.І.Лопіта вручила грамоти РДА та райради завідувачкам Верб’язькою сільською радою М.Ф.Голянич та Жденіївською селищною бібліотекою Н.Г.Ковач. якими їх нагороджено за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, активну громадську діяльність та з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек.
            Грамотами відділу культури і туризму РДА  нагороджено завідуючих бібліотеками : Верхньоворітської - Н.М.Приймич, Нижньоворітської - Г.В.Гаринець, Буковецької - М.І.Ребриш.
            Грамотами Закарпатської облдержадміністрації та облради нагороджено завідувачок Воловецької ЦРБ Н.І.Роман та Воловецької ДРБ Г.М.Созанську.
            Концертними номерами бібліотекарів та всіх присутніх вітали колеги з районного будинку культури І.Мадяр та композитор І.Середа.



Немає коментарів:

Дописати коментар