СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

вівторок, 11 березня 2014 р.

ДО 200-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т.Г.ШЕВЧЕНКА

9 березня у Воловці, біля пам’ятника  Т.Г.Шевченку, з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря відбувся урочистий мітинг  та святковий концерт. Участь у заході, який розпочався з урочистої церемонії покладання громадськістю вінків і квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, взяли голова Народної Ради Воловеччини, депутат районної ради Щербей І.А., керівники районних установ, депутати районної,  місцевих та селищних  рад, активісти, молодь, працівники культури.
            Відкриває урочисте святкування камерний хор під керівництвом Івана Керецмана. Звучить «Реве та стогне Дніпр широкий…»
            Учасники зібрання вшановують хвилиною мовчання пам’ять полеглих Героїв Майдану, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни. А нам, живим, треба вірити і робити все для того, щоб весна таки прийшла в країну, в серце кожного українця. І пам’ятати : УКРАЇНА  У НАС - ОДНА НА ВСІХ!


            Хвилина мовчання!
            З вітальними словами перед зібранням виступив  голова Воловецької районної ради І.А.Щербей, який  закликав воловеччан до єдності, згуртованості, послідовності щодо захисту і збереження України, її європейського майбутнього та гідного життя людей. Зокрема, Іван Андрійович наголосив, що зараз потрібно якнайшвидше нормалізувати ситуацію в державі, продемонструвати консолідованість суспільства і дати гідну відсіч внутрішнім та зовнішнім зазіханням на цілісність України. Адже Шевченко дивиться на нас крізь епохи. І ми повинні показати свій незламний дух і волю до перемоги, щоб вибороти й побудувати омріяну Тарасом Україну!
            З вітальним словом виступила Петренко Людмила Іванівна - вчитель української мови і літератури Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. У своєму виступі вона наголосила : « Серед визначних діячів, чиї помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до Батьківщини, Тарас Шевченко по праву займає почесне місце, бо з вогнем у душі захищав свободу і незалежність Вітчизни, честь і гідність народу».
            Учні Губаш Володимир - Верхньоворітська ЗОШ І-ІІІ ст. та Маврер Владислав - Канорська ЗОШ І-ІІ ст.  прочитали вірші Т.Г.Шевченка.
            Закриває урочисте зібрання камерний хор Воловецької дитячої школи мистецтв у виконанні якого звучать твори  Т.Г.Шевченка «Думи мої, думи мої», «Садок вишневий коло хати» та «Молюсь за тебе Україно».
            Звучить Гімн України!
            Після урочистого мітингу в районному будинку культури відбувся святковий концерт з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття і голос твій нам душу окриля".
            Працівники Воловецької районної бібліотеки для дорослих організували книжкову виставку «Вогненне слово Кобзаря». Було вручено грамоти переможцям конкурсу на краще читання поезії Т.Г.Шевченка, організований Воловецькою райбібліотекою для дорослих   райбібліотекою  для  дітей. Переможцем стала учениця 2-го класу Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст. Антоніна Фельбаба.


                                        Учасники мітингу. Зліва на право.Вмитупає Л.І.Петренко - вичтель української мови і літератури Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст., В. Губаш  - учень Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст., І.А.Щербей - голова Воловецької районної ради, Н.І.Роман - завідуюча Воловецькою районною бібліотекою для дорослих, ведуча урочистого мітингу,  В. Маврер - учень Канорської ЗОШ І-ІІ ст.
Фото на згадку. Зліва на право:
І.Щербей, В.Хміль, Г.Созанська, Л.Петренко, В.Губаш,
Н.Роман, В.Маврер


                                         Книжкова виставка "Величне слово КОБЗАРЯ" - книжкова виставка, присвячена 200-річчю від Дня народження Великого Кобзаря, організована працівниками Воловецької районної бібліотеки для дорослих



                                                       Відвідувачі концерту біля виставки


Учасники конкурсу на краще читання творів Т.Г.Шевченка.
Зліва на право:
Антоніна Фельбаба - учениця 2-го класу Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст.
Владислав Маврер  та Мирослава Лапко - учні Канорської ЗОШ І-ІІ ст.


           

Немає коментарів:

Дописати коментар