СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

середу, 3 жовтня 2012 р.

День бібліотеки відзначають у вересні

sdc14691_400
Всеукраїнський день бібліотек, що традиційно відзначають в Україні у вересні, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека.

Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку - вічних пам'яток писемності, а її служителі - вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.
За своїм природним призначенням бібліотеки є потужним знаряддям демократії, гармонізації суспільних відносин, важливим чинником інтелектуального, духовного і естетичного збагачення кожної нації. Доносячи до людей увесь спектр різноманітних інформаційних потоків і державотворчих ідей, розкриваючи реальну картину світу, вони сприяють всебічному розвитку особистості, вихованню кращих громадських якостей і патріотичної свідомості населення.
У четвер, 27 вересня, своє професійне свято відзначали бібліотекарі Воловецького району . Урочистості з проходили у районній бібліотеці для дорослих та дітей. Привітати подвижників бібліотечної справи прийшли голова райдержадміністрації Василь Култан, в.о. голови районної ради Марія Полянчич, начальник відділу культури і туризму РДА Василь Шако, вчителі та учні Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, читачі.
У вітальній промові Василь Култан відзначив вагому роль професії бібліотекаря у у сучасному інформаційному суспільстві, побажав творчої наснаги, міцного здоров'я, натхнення, радості, щастя та за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи району та високу професійну майстерність нагородив грамотами районної державної адміністрації Легету Людмил - завідуючу бібліотекою села Завадка та Ковач Надію - завідуючу бібліотекою селища Жденієво. За результатами районного огляду-конкурсу грамотами також були нагороджені працівники найкращих бібліотечних установ району сіл Гукливий та Буковець. До щирих привітань Василя Култана приєднались і Марія Полянчич, і Василь Шако.
Особливу святкову атмосферу створили музичні шедеври «Кумпарсіта» та «Libertano" у виконанні інструментального дуету, пісні у виконанні Ганни Кормош та гумористичні замальовки Роман Надії та Созанської Галини.sdc14692_400sdc14696_400sdc14701_400

Немає коментарів:

Дописати коментар